Від Хоролу до Чорного моря

8 вересня 2016 року студенти-художники 4 курсу Миргородського художньо-промислового коледжу ім. М.В.Гоголя разом з викладачами Шимко В.В., Ковганом В.О., Волковою Н.В., Мироненко Н.В. відвідали виставку майстра акварелі Анатолія Кривобоченка в Краєзнавчому музеї. Виставка присвячена подорожі Кримом до його окупації і має символічну назву «Від Хоролу до Чорного моря». Акварелі надзвичайної краси і майстерності наповнені південним сонцем та соковитістю барв, легкий морський бриз нібито злітає з полотна і огортає глядача солоними морськими бризками. Особливо вражають морські краєвиди: «Катери на пристані»,«Ялта», «Морський бриз», «Наш Крим», «На причалі». Але не менш майстерно написані і гірські краєвиди: «В горах Криму», «Скелі Судака», «На вершинах скель» та ін. Особливу увагу художник звертає на історію Криму, яка була досить неоднозначною. Серед інших історичних пам’яток художник вирізняє види Генуезької фортеці, стіни якої дихають старовиною: «Генуезька фортеця», «Древня фортеця», «Судак, фортеця» та ін.

На виставку завітало багато шанувальників таланту митця. Серед них і відомі художники Миргорода. Так, аквареліста привітав голова об’єднання миргородських художників А.Шкурко, живописець С.Мисак та Н.Унтило. Були також привітання і від поважних людей, зокрема начальника відділу культури та туризму м.Миргород міста Л. Педченко, директора краєзнавчого музею А.Фесенка, історика та мистецтвознавця В.Ханка, мистецтвознавця Н.Беркути, дослідниці історії рідного краю Л. Розсохи, лікаря О. Тілікіна та ін.

Всі присутні висловили своє захоплення майстерністю живописця, подякували за «подарований» знову Крим, в якому тепло і затишно, в якому достатньо місця для всіх – за наш – український Крим.

/Files/images/8092016/Фото-9620.jpg /Files/images/8092016/Фото-9615.jpg

/Files/images/8092016/hkDJn2YpSjw.jpg

/Files/images/8092016/1S0eEvyDxns.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 222