«Україна починається з нас» до 30- річчя Незалежності України

/Files/images/изображение_viber_2021-08-19_11-32-21-145.jpg

День незалежності – одне з найголовніших свят у серці кожного українця. Україна відзначає цю подію 24 серпня уже 30 років поспіль. Традиційно в цей день відбуваються урочистості: святкові паради, покладання квітів до пам’ятників відомих українських діячів. В знак любові до своєї країни люди вбираються у вишиванки. Незалежність України святкують далеко за її межами. Багатомільйонна українська діаспора не менш гучно відзначає це свято у Канаді, США, Бразилії, Австралії, ні на хвилину не забуваючи про своє коріння.

До цієї дати наша країна йшла більше тисячі років. З часів розпаду Київської Русі українська держава була незалежною тільки короткі проміжки часу. Історичні умови склалися так, що українці довгий час знаходилися під гнітом інших країн. Їм насаджували чужу мову, віру та традиції. Проте це не змогло побороти український дух. Все це тисячоліття йшла важка боротьба за незалежність, і не тільки на полі бою, а й на літературній, поетичній, художній, культурній та релігійній нивах.

І, нарешті, прийняття 24 серпня 1991 р. Верховною Радою УРСР історичного документу виняткового значення для долі українського народу - Акту проголошення незалежності України, за яким проголосила Україну незалежною, демократичною державою на підтвердження всеукраїнському референдуму 1 грудня 1991року. Незалежність нашої держави стала реальністю!

У бібліотеці коледжу з нагоди головного державного свята нашої країни представлена ювілейна книжково – ілюстративна виставка «Україна, ти у мене єдина».

Кiлькiсть переглядiв: 108