Міжнародний день чистих берегів

15 вересня 2018 року у всьому світі відбулася екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів». Акція здійснюється за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій кожного року у 3-ті вихідні вересня і проходить по всьому світу. Зокрема, цього дня організовуються акції на узбережжях річок, морів та океанів з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів.

Студенти-екологи 3 та 4 курсів із ентузіазмом та великою відповідальністю долучились до цього заходу. Уздовж річки Хорол, у районі зони відпочинку «Острів», проведено прибирання від побутового сміття прибережної смуги.


/Files/images/0102/chist_beregi_rchok/1.jpg

Очищення ділянки пройшло динамічно і завзято. Вигляд прибраної території викликав велику кількість позитивних емоцій та задоволення. Проте обурливо, що миргородці не розуміють даної проблеми і залишають після відпочинку велику кількість сміття. Основні види відходів - це скляні та пластикові пляшки, одноразові пакети та посуд, пакувальні матеріали. Всі знають, як довго розкладається пластик (сотні років), і що при цьому небезпечні речовини потрапляють в грунт, воду, а потім до організмів живих істот, в тому числі людини. На жаль, це свідчить про невихованість, байдужість та низьку екологічну культуру відпочиваючих.

/Files/images/0102/chist_beregi_rchok/2.jpg

/Files/images/0102/chist_beregi_rchok/3.jpg

/Files/images/0102/chist_beregi_rchok/4.jpg

/Files/images/0102/chist_beregi_rchok/5.jpg

Своїм прикладом ми показали як невеликою групою можна зробити велику справу. Ми закликаємо дбайливо ставитися не лише до водних об’єктів, а й до всіх багатств матінки-природи. Користуйтеся контейнерами для побутових відходів, а головне – не смітіть, тоді не доведеться прибирати. Почніть із себе!

/Files/images/0102/chist_beregi_rchok/6.jpg

Висловлюємо подяку нашим студентам та КП «Спецкомунтранс» за вивезення зібраного сміття.

Тим хто любить природу і свідомо хоче внести свій вклад в її чистоту, пропонуємо приєднатися до головного меседжу акції «Я прибрав. Черга за тобою!»

Кiлькiсть переглядiв: 233