Наукова екологічна конференція до Всесвітнього дня Землі

У кожному людському помешканні утворюється величезна кількість непотрібних матеріалів та виробів, починаючи від старих газет, порожніх консервних банок, пляшок, харчових відходів, обгорток та упаковки, закінчуючи битим посудом, зношеним одягом і поламаною технікою. Усі ці речі ми зазвичай називаємо сміттям або твердими побутовими відходами.

Викидаючи сміття, ми брутально порушуємо один з основних екологічних законів - кругообігу речовин у природі. Адже вилучаючи з природи чимало речовин, людина змінює їх до невпізнанності і повертає у природу у вигляді сміття, яке не розкладається на вихідні речовини природнім шляхом.

Вторинне використання відходів − найбільш ресурсозберігаючий шлях.

16.05.2017 року у коледжі проведена екологічна наукова конференція до Всесвітнього дня Землі. Ведучою заходу була студентка гр. ЕК-31 Мелашенко Вікторія. Викладачі циклової комісії екологічних дисциплін та студенти коледжу запропонували присутнім ознайомитися з щоденними правилами, які допоможуть скоротити кількість сміття в наших домівках та правильно сортувати відходи. Адже усвідомлення проблеми і бажання подолати її – уже півсправи.

На конференції представлені такі теми робіт: «Використання пластикових пляшок та одноразового посуду» (Ромах Т., гр. Д-21), «Друге життя відпрацьованих паперових матеріалів і виробів» (Романенко Л., гр. ЕК-31), «Використання шин в побуті» (Лупашко О., гр. ФЕПГО-11), «Переробка відпрацьованих шин у крихту» (Шульга Л., гр. ЕК-21), «Зберегти грунт – врятувати націю» (Безлюдько А. гр. ЕК-41). Протягом всієї конференція звучали власні вірші на екологічну тематику у виконанні викладача Одая В.Г.

/Files/images/01_05/konferentsya/Фото1.JPG

/Files/images/01_05/konferentsya/фото2.jpg

/Files/images/01_05/konferentsya/фото3.jpg

/Files/images/01_05/konferentsya/Фото 4.jpg

/Files/images/01_05/konferentsya/фото 5.jpg

/Files/images/01_05/konferentsya/Фото 6.jpg

Приємним доповненням до конференції була подяка Миргородському художньо-промисловому коледжу імені М.В. Гоголя Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка від найбільшого природоохоронного руху планети за підтримку у Всесвітній акції Година Землі.

/Files/images/01_05/konferentsya/WWF_Подяка_Миргородський художньо-промисловий коледж ім. М.В.Гоголя-01 (1).jpg

Бережіть себе, природу та будьте здорові!

Кiлькiсть переглядiв: 241