Звіт про проведення тижня школи молодого викладача

З 24 до 28 квітня у Миргородському художньо промисловому коледжі імені М.В.Гоголя Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка пройшов тиждень ініціативи та творчості молодих викладачів. Викладачі та студенти підготували насичену програму заходів.

Розпочався тиждень із конкурсу бізнес ідей (25.04.2017р., викладач Овчаренко Наталія Олексіївна).

Фінанси підприємств – це основа формування внутрішнього валового продукту кожної країни, підприємництво забезпечує насиченість ринку товарами та послугами, сприяє здоровій конкуренції, створює новий прошарок-підприємець-власник. Воно базується на самостійній, ініціативній, систематичній, на власний ризик, діяльності по виробництву продукції, надання послуг і зайняттю торгівлею і має на меті сприяння прибутку. Цю істину студенти-фінансисти дізнаються на перших заняттях з фахових дисциплін. Саме тому в рамках тижня ініціативи та творчості молодих викладачів Овчаренко Наталія Олексіївна, викладач фінансово-економічних дисциплін, організувала серед студентів ІІ курсу спеціальності «Фінанси і кредит» конкурс бізнес-ідей.

Метою конкурсу було отримання студентами теоретичних і практичних знань і розвиток креативних здібностей у сфері підприємництва та бізнес-планування.

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 1.jpg

Для участі в конкурсі були представлені такі бізнес-ідеї:

1. Фірма «Black fox» (Автори – Рудич Ярослав, Кобзуненко Дмитро)

2. Приватний дитячий садочок «Clever Kids» (Автори – Вініченко Анна, Лісовська Ангеліна

3. Нічний клуб «Annapolis» (Автори – Холод Дмитро, Шляхта Максим)

4. Фірма «Гриби від Боровичка» (Автори – Шпирна Сергій, Федоренко Олександр)

5. Розважальний комплекс для дітей «Юніор» (Автори – Ярута Наталія, Червінський Михайло

6. Інтернет-магазин «Alary-city» (Автори – Різницька Оксана, Лапіга Валерія)

Бізнес-ідеї оцінювалися за такими критеріями оцінки: оригінальність, економічна доцільність, конкурентоспроможність, ринкові перспективи, реалістичність, якість представлення бізнес-ідеї.

За результатами оцінювання були визначені переможці:

І місце – Фірма «Гриби від Боровичка» (Автори – Шпирна Сергій, Федоренко Олександр)

ІІ місце – Фірма «Black fox» (Автори – Рудич Ярослав, Кобзуненко Дмитро)

ІІІ місце – Інтернет-магазин «Alary-city» (Автори – Різницька Оксана, Лапіга Валерія).

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 2.jpg

26.04.2017 викладачем циклової комісії фінансово-економічних дисциплін Поросюк Вікторією Сергіївною було проведено гру «Сходинками економіки» серед студентів 2 курсу спеціальності «Фінанси та кредит».

Мета гри полягала в узагальненні і систематизуванні знань студентів з економіки, розвитку творчого мислення, ініціативи, уміння обґрунтувати свої думки, інтересу до набутих економічних знань, активізуванні групової розумової діяльності.

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 3.JPG

Гра проходила в п’ять етапів. На першому необхідно було дати відповіді на короткі запитання. На другому етапі в номері телефону було зашифроване економічне поняття, яке необхідно було вгадати. На третьому етапі студенти розгадували ребуси з економіки. На четвертому етапі була представлена «чарівна скринька» і студентам необхідно було вгадати, що в ній. І на п’ятому етапі в номінації «Мислитель» потрібно було доповнити вислови відомих людей. Під час гри всі студенти змогли проявити свої знання з економіки та навіть навики майбутніх бізнесменів. В результаті перемогу отримала команда дівчат «Одуванчики». Всі учасники отримали масу задоволення від гри та були нагороджені маленькими сувенірами.

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 4.JPG

26.04.2017 року викладач Погорєлова-Горскіте Ілона Андрюсівна провела виховний захід: «Свята в Німеччині».

Метою заходу «Свята в Німеччині» було ознайомлення відвідувачів з унікальними традиціями святкування: свята врожаю, октоберфест, сільвестру та інших свят притаманних лише Німеччині.

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 5.jpg

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 6.jpg

Була представлена атрибутика свят. Свята представляли студенти групи Д-21 Ромах Тетяна, Скорик Марина, Лобурець Карина, студент групи ТО-21 Сагайдак Антон та студентка групи ХКД-11 Макленко Світлана.

27.04.2017 року викладач Голуб Вікторія Миколаївна провела відкрите заняття з фізичної культури на тему: «Біг на короткі дистанції. Човниковий біг. Техніка метання гранати».

Метою заняття було повторити техніку виконання низького старту та фінішування. Закріпити техніку метання гранати. Забезпечити розвиток та удосконалення психофізичних властивостей та якостей особистості. Таких як швидкість під час бігу на короткі дистанції.

Група ФЕПГО-11 виконує здачу рапорту. Перевірка готовності до заняття студентів.

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 7.JPG

Розминка, повільний біг, спеціальні вправи в русі та на місці.

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 8.JPG

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 9.JPG

Основна частина заняття:

- Повторення низького старту

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 10.JPG

- Човниковий біг

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 11.JPG

- Метання гранати

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 12.JPG

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 13.JPG

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 14.JPG

У рамках тижня школи молодих викладачів 27.04.2017 року був проведений відкритий виховний захід: «Українська пісня – душа народу», з метою поглиблення знань педагогічних працівників та студентів про українські народні пісні (викладач Декань Лілія Віталіївна).

На святковому концерті звучали поетичні рядки у виконанні викладача (методиста Декань Л.В.) та студентів-ведучих (Коваленко Ярослава та Стася Дмитра, групи ТО-21), присвячені українській пісні, рідній мові, батьківщині.

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 15.JPG

На виховний захід було запрошено колектив художньої самодіяльності Новоаврамівського сільського будинку культури Хорольського району. У складі Вікторії Гавриленко, Таіси Романової, Олександра Ганзенка та Віталія Остапенка. У виконанні колективу майстерно прозвучали українські народні пісні: «При долині кущ калини», «Мамина хатина», «Три дороги», «Лелеча доля», «Отча сторона», «Віночок українських народних пісень».

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 16.JPG

Пісня «Мамина вишня» прозвучала у виконанні викладача Декань Л.В. та гості Гавриленко Вікторії.

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 17.JPG

Пісні «Там, де рідна хата» у виконанні Олександра Ганзенка та «Країна моя», у виконанні Вікторії Гавриленко, викликали у глядачів емоційний підйом, масу задоволення.

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 18.JPG

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 19.JPG

Звучала також інструментальна композиція «Ве same mucho».

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 20.JPG

У залі панувала піднесена, дружня атмосфера. Глядачі вдячні організаторам та учасникам концерту.

/Files/images/01_05/shkola_molodogo_vikladacha/фото 21.JPG

Школа молодого викладача продовжує працювати над поліпшенням результатів своєї роботи, які планує показати в наступному навчальному році.

Кiлькiсть переглядiв: 284