Катерина Білокур

Катерина Білокур

7 грудня 2015 р. виповнилося 115 років від дня народження майстрині народного декоративного живопису, народної художниці України Катерини Василівни Білокур. Ім’я Катерини Білокур, самобутньої художниці з народу, яка змальовувала на своїх полотнах нев’янучу красу та багатство української природи та щедрість її землі, назавжди увійшло в історію українського народного мистецтва. Її творчість стала одним з найкращих надбань української культури ХХ століття.

/Files/images/katerina_blokur/1_html_m528fb981.jpg

З цієї нагоди працівники бібліотеки спільно з керівником групи ХК-21 Кириченко Л.М. провели виховну годину для студентів групи.

Лідія Михайлівна розпочала захід з розповіді біографії Катерини Білокур, звернула увагу студентів на те, що мистецтво Катерини Білокур — це мистецтво художниці-аматорки, яка самостійно піднялася до професійних вершин. Це жінка, яка не мала ні початкової освіти, ні художньої. Крім того, що вона самостійно навчилася професійно малювати, вона ще створила власну манеру малювання.

Зав.бібліотекою Тамара Федорівна Довгуля доповнила, що історія творчості Катерини Білокур пов’язана з нашою культурою, в якій дуже мало зберігається писемних згадок, що в біографії Катерини Білокур є кілька визначальних вузлів. Все, що ми знаємо про Катерину Білокур, ми знаємо з автобіографії і з листів, які вона писала мистецтвознавцю Стефану Таранушенку.

/Files/images/katerina_blokur/PC050013.JPG

Бібліотекар Ірина Миколаївна повідомила, що в цьому році була виставка Катерини Білокур в Мистецькому арсеналі, яка мала успіх, але, на жаль, це була перша і єдина виставка за 115 років, що до виставки були виготовлені футболки, чашки, листівки, блокноти з зображенням видатної художниці, і що вони користуються чи не найбільшою зараз популярністю.

/Files/images/katerina_blokur/PC050018.JPG

Студенти познайомились з цікавою виставкою літератури про творчість Катерини Білокур та ілюстраціями її геніальних творів.

/Files/images/katerina_blokur/PC050017.JPG

/Files/images/katerina_blokur/1.jpg/Files/images/katerina_blokur/2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 284