З Днем Соборності України!

Миргородський фаховий коледж імені Миколи Гоголя Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка вітає з Днем Соборності України!

22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії:

проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки

українських земель.

105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка

проголосила незалежність і боролася за право бути “самостійною, ні від кого

незалежною, вільною, суверенною державою українського народу”. Цей факт

абсолютно руйнує твердження російської пропаганди, буцімто Українська держава ніколи не існувала, її вигадали більшовики.

Сьогодні Соборність для нашої країни – це деокупація всіх територій України, захоплених російським окупантом, відновлення єдності із Донеччиною, Луганщиною та Кримом.

Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього, заради власної держави.

Радянська та російська пропаганда завжди нав’язували нам переконання, що українці діляться на “східняків” і “западенців”. Проте в сучасному спротиві російській агресії ми довели свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній державі, яка сама визначає майбутнє.

Сьогодні російська федерація як спадкоємиця більшовиків знову прагне знищити українську державність і окупувати нашу землю. Але нині ми монолітні у боротьбі проти ворога. І світ з нами.

Віримо, що всі захоплені території обов’язково будуть звільнені і Україна буде цілісною. Соборність – мета Перемоги! Україна понад усе!

/Files/images/0902/1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 93