Екскурсія до Народного музею історії курорту «Миргород»

20 грудня 2017 року під час проходження навчальної практики у МХПК ПолтНТУ студенти групи Д-21 з викладачем Новіцькою О.М. відвідали експозиційний та виставковий зал, меморіальну кімнату І.А.Зубковського Народного музею історії курорту «Миргород». Екскурсію провів директор музею Анатолій Олексійович Шкурко.

/Files/images/0111/ekskursya/2.jpg

Студенти розглядали експозиції, що присвячені історії здравниці та її засновнику, земському лікарю І.А. Зубковському, який ще у 1914 році першим оцінив лікувальні властивості мінеральної води «Миргородської». Нашу увагу привернув макет першої миргородської водолікарні, яка відкрилася в 1917 році, а також ми з цікавістю ознайомилися з документами, що засвідчують історію створення та існування славнозвісного курорту.

/Files/images/0111/ekskursya/3.jpg

/Files/images/0111/ekskursya/4.jpg

/Files/images/0111/ekskursya/5.jpg

Анатолій Олексійович розповів про книгу І.А. Зубковського, в якій описується історія про армію Денікіна, що увірвалася в Миргород під час громадянської війни. В книзі, також, йдеться про те, що денікінці потрапивши в будинок Зубковського, винесли всі більш-менш цінні речі від срібних столових приладів до кишенькових годинників.

/Files/images/0111/ekskursya/6.jpg

Студенти-діловоди отримали задоволення від спілкування з Директором музею та поповнили свої знання про історію рідного краю!

/Files/images/0111/ekskursya/1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 314