Галузь знань 241 «Готельно-ресторанна справа»
Освітня програма «Готельне обслуговування»
Фахівець здатний виконувати зазначену професійну роботу відповідно до Класифікатора професій ДК-003:2005:
3414 Фахівець з готельного обслуговування;
4211 Оператор автоматизованого розрахунку у готелі;
4222 Адміністратор;
4222 Адміністратор черговий.
Молодший спеціаліст може займати первинні посади:
- Адміністратор черговий;
- Консьєрж готельного комплексу;
- Покоївка;
- Портьє;
- Черговий по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату).
Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» протягом навчання вивчають такі дисципліни:
- Основи філософських знань;
- Культурологія;Фізичне виховання;
- Українська мова ( за проф. спрямуванням);
- Іноземна мова ( за проф. спрямуван.);
- Основи правознавства;
- Історія України;
- Соціологія;
- Етика й естетика;
- Економічна теорія;
- Вища математика;
- Безпека життєдіяльності;
- Інформатика і комп’ютерна техніка;
- Основи екології;
- Основи психології;
- Економіка підприємства;
- Бухгалтерський облік;
- Основи менеджменту;
- Основи маркетингу;
- Організація та технологія обслуговування в готелях;
- Організація та технологія обслуговування в закладах ресторанного господарства;
- Будівлі і обладнання готелів;
- Гігієна і санітарія в підприємствах готельного типу;
- Естетичне оформлення готелів;
- Професійний етикет;
- Іноземна мова;
- Інформаційні системи в готельному господарстві;
- Охорона праці.
По закінченню навчання випускники можуть продовжити навчання у ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації.